dogrubilgiler.com

Gaziantep İçin Yeni Dönem: Milli Banliyö Tren Seti Yolda

Blog Image
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep'in şehir içi ulaşımını güçlendirmek için Milli Banliyö Tren Seti'nin ilk setinin yola çıktığını duyurdu. Proje, yerli üretim ile ulaşımda devrim yaratmayı hedefliyor.

Gaziantep İçin Yeni Dönem: Milli Banliyö Tren Seti Yolda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep'in şehir içi ulaşımını güçlendirmek için Milli Banliyö Tren Seti'nin ilk setinin yola çıktığını duyurdu. Proje, yerli üretim ile ulaşımda devrim yaratmayı hedefliyor. İlk set, Gaziray Projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmek üzere Sakarya'dan hareket etti.

Bakan Uraloğlu, “Milli Banliyö Treni Projesi’nin ilk seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmek üzere Sakarya’dan yola çıktı.” ifadelerini kullanarak projenin önemine vurgu yaptı. Bu proje, Gaziantep’in ulaşım altyapısını modernize etmeyi amaçlıyor.

Tren Setlerinin Hızı Saatte 90 Kilometre

Uraloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için özel olarak üretilen tren setlerinin tasarım ve donanımının şehrin kültürel dokusunu yansıttığını belirtti. “Tamamen yerli ve milli olarak geliştirilen Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi ile Cer Sistemleri ile donatılan araçlar güvenlik, ergonomi ve yolcu konforu açısından modern ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.” dedi.

Proje kapsamında toplamda 32 araçtan oluşan 8 adet banliyö tren seti üretileceği açıklandı. Her bir tren setinin işletme hızı saatte 90 kilometre olarak belirlendi. Bu hız, şehir içi ulaşımda verimliliği artırmayı hedefliyor.

Toplam Bin Yolcu Taşıma Kapasitesi

Uraloğlu, her bir tren setinin 206 oturan yolcu kapasitesine sahip olduğunu ve toplamda bin yolcu taşıyabileceğini vurguladı. “GAZİRAY banliyö setlerinin 32 adet yüksek güvenlikli yolcu kapısı, toplam 42 adet bilgilendirme ekranı, kör nokta kalmayacak şekilde konumlandırılmış her araç içinde 4 tane olmak üzere toplam 16 adet iç, 4 adet dış güvenlik kamerası ve ses sistemi gibi elektrik ve elektronik kontrollü ekipmanlara sahip.” ifadeleriyle güvenlik önlemlerine dikkat çekti.

Bu özellikler, yolcuların güvenliğini artırırken, konforlu bir seyahat deneyimi sunmayı amaçlıyor. Uraloğlu, banliyö setlerinin donanımındaki teknolojik ekipmanlarla dikkati çektiğini belirtti.

İthalat Azalacak, İhracat Artacak

Uraloğlu, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından geliştirilen kritik sistemlerin, yerli üretimle sağlanacağını ifade etti. “Gaziray Projesi için üretilen Milli Banliyö Tren Seti ile ithalatı azaltarak Türkiye’nin banliyö taşımacılığına yönelik ihtiyacını yerli imkânlarla karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

Ayrıca, bakım ve onarım süreçlerinin kolaylaşması ile maliyetlerin düşürülmesi amaçlanıyor. Uraloğlu, üretilen tren setleri ile ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamayı da hedeflediklerini belirtti.